Your Keyword Here | 10 terkaya di Malaysia 2008



10 terkaya di Malaysia 2008

Posted on October 30, 2010
Filed Under Robert Kuok | 25 Comments

default 10 terkaya di Malaysia 2008

Hanya 2 orang sahaja daripada 10 yang terkaya di negara ini bagi 2008 terdiri daripada bangsa kita. Tan Sri Syed Mukhtar al-Bukhary tersenarai di tempat ke 5 dengan jumlah aset bernilai RM8.55 bilion berbanding jutawan gula, Tan Sri Robert Kuok Hock Nien menjuarai senarai itu dengan jumlah aset RM58.11 bilion. Sementara itu, Tan Sri Azman Hashim dari AmBank sekadar di tangga ke 10 dengan jumlah aset mencecah RM2.87 bilion.

No related posts.

Comments

25 Responses to “10 terkaya di Malaysia 2008”

  1. TheLakhnat on October 30th, 2010 6:12 am

    dh korang malas.. asyik harap subsidi.. ni la jadinya.. manja sangat

  2. fixkri on October 30th, 2010 7:08 am

    @shaoyong13 ko punye ckp mcm name ko ade je kat senarai 2, aku tgk 70% je.. mane ade 99% takkan simple math pon x tau, u pg cari kotak la lg bagos~~~

  3. zaleha1991 on October 30th, 2010 7:20 am

    @xuaq …ahahahahaahah

  4. xuaq on October 30th, 2010 7:30 am

    eh,. nape nama aku tak tersenarai orang paling kaya.. mungkin terlepas pandang kot.. aku selalu beli rokok 5 bungkus sehari,. kaya lah ni..

  5. shaoyong13 on October 30th, 2010 8:18 am

    xtw la malu x org melayu,..kata nie tanah melayu tp dlm senarai 10 99% org cina…wakkakakakakak…malukan btl org melayu !! jual la goreng pisang kuih di tepi jln leh kaya..

  6. babihunter on October 30th, 2010 8:35 am

    Hahaha! Chinese just screwed us, the Bumiputra!
    (PS: If the govt is fair n square > their total ownage. Like hot knife slicing us butter)

  7. JudesDevilish on October 30th, 2010 8:49 am

    Do u think those chinese have their business in Malaysia only? Do u think due to Malaysia policy, can allow they earn that much of money? So that why, Many of Malaysian dunno wat is international. Do business? sell kuih, goreng pisang, keropok? If a chinese sell it, they will make it not just sell at kampung or road side store only…

  8. azizahsueid on October 30th, 2010 9:13 am

    webucation business

  9. admiral1818 on October 30th, 2010 9:49 am

    orang melayu jangan jadi bodoh ,korang dah tengok macam ni masih lagi nak beli barang dengan bangsa Cina, Masih lagi nak kerja dengan bangsa Cina.Tak malu ke korang hah..Beli lah barang kat kedai melayu mahal sikit pun xpe janji melayu.Kerja la dengan syarikat orang melayu gaji kurang sikit pun xpe….bukak lah mata orang melayu jangan jadi bangang bila dah tengok macam ni …,. ingat adanya malaysia diatas kedaulatan sultan ditanah melayu jangan sekali kau lupa…

  10. ibrahimyatie on October 30th, 2010 10:16 am

    9/10 rezeki dari busines. ramai kawan cina meniaga maka dia kaya. ramai orang melayu makan gaji. janji Rasullullah saw, 9/10 rezeki dari perniagaan. jom wat meniaga 0196718051. modal serendah rm 230.

  11. azad2436 on October 30th, 2010 10:17 am

    ingin hidup senang lenang??
    terlepas dari bebanan hutang??
    sila ke link ini…formulaluarbiasa(dot)com/recommends/wangpantas

  12. nazrul3077 on October 30th, 2010 11:15 am

    baca dan renung2 kan lah

  13. insandistr on October 30th, 2010 11:53 am

    @brutalviolent — Malays still have many complains towards anytin including their rights n power..despite receiving so much privilages

  14. coldman20010 on October 30th, 2010 12:42 pm

    @bnnama, kerajaan mansuh subsidi 20sen perkilo? beban? my house guna 4 kilo sebulan itupun kalau sebulan cuma naik 80sen kos hidup… rakyat perlu bijak berbelanja sampai bila duk bawah perlindungan kerajaan macam proton tu… lgpun subsidi tuu bantu bilionare gula malaysia jadi lebih kaya gaban!

  15. TKLau1990 on October 30th, 2010 12:52 pm

    ???????????????

  16. MsHibatullah on October 30th, 2010 1:18 pm

    AKU LAH ORG KAYA..

  17. hariharuduit on October 30th, 2010 1:18 pm

    pada tarikh aku tulis komen aku pi beli gula satu pun kedai tak jual gula…cina jutawan penipu…juta…..duit melayu..

  18. brutalviolent on October 30th, 2010 1:26 pm

    Are Malays getting less financial supports (NEP) from government ?
    Are Malays getting less high education opportunities to study in Universities ?
    Are Malays getting less political power ?
    Are Malays less accessing to national taxes ?
    Are Malays not consuming the most resources & opportunities in the country ?
    Are Malays not enjoying the “special rights”, even though they aren’t truly indigenous ? (Malays originated from Yunan)

  19. brutalviolent on October 30th, 2010 2:02 pm

    Austronesian have low IQ
    east Asian have high IQ
    Wealth disparity results from IQ differences

  20. bnnama on October 30th, 2010 2:59 pm

    hey u tahukah mengapa kerajaan beli kilang raja gula .
    kerajaan nak monopoli, dan boleh naik harga sewenang-wenang.
    RAKYAT akan terseksa hrga minum dan makan akan naik.
    Lanun betul merampas duit wang susah perkerja Swasta.
    BUKA MATA FIKIR FIKIR Lah

  21. bnnama on October 30th, 2010 3:00 pm

    Kalau……Pemberian subsidi gula mungkin ditarik balik ada kah mereka fikir semua makan dan minum akan naik .
    Rakyat mesti membantah kerajaan seperti ini

  22. dunkenud on October 30th, 2010 3:27 pm

    semua senarai kat atas tu tak bayar zakat harta beb…kalau dorang orang islam n bayar zakat harta sure tak de orang papa kat malaysia ni…

  23. Nasril79 on October 30th, 2010 3:32 pm

    ko punya coli berapa billion ?

  24. 34indobuddy on October 30th, 2010 3:56 pm

    chinese

  25. bahalol1 on October 30th, 2010 4:35 pm

    sebenarnya akulah org yg paling kaya di malaysia,sepender aku jer harganya 40 bilionUSD

Leave a Reply




*